Oxfilé med hasselbackspotatis



Ja, jag får väl visa ett bevis på att vi faktiskt äter MAT här hemma också - inte bara bröd och kakor som jag har visat bilder på den senaste tiden!
Igår kväll blev det oxfilé med hasselbackspotatis. Tyvärr är det ju lite svårt att få till någon sky när man gör oxfile, så det fick bli Blå Bands festliga Kantarellsås som tillbehör - nam nam!
Oxfilen stektes i lite Bregott tills den var ungefär medium-well och blev riktigt saftig och god.

Hasselbackspotatisen gjorde vi som man brukar - skalade, skar dem i skivor nästan rakt igenom och sedan placerades de med olja i en ugnsform och fick gräddas i 225°C i 45-60 minuter beroende på potatisarnas storlek.
Tyvärr hade vi inget ströbröd hemma som man egentligen ska ha på mot slutet av tillagnigen, men de blev festliga och goda ändå!


Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, tog en snabb bild med mobilkameran...