Paket och recept och tävling från Delizie

 
 
 
 
 
En av de roligaste fördelarna med att vara matbloggare är att jag nån gång ibland får hem ett litet paket med produkter från olika företag. Den här gången kom det en låda med fina tomatkonserver från Delizie!
 
De genomför nu en kampanj för att föra fram kvalitetstomater på burk - världens näst bästa tomater (efter färska alltså). I kampanjen ingär bland annat en tävling där man kan vinna ett presentkort på 5000:- att köpa Le Creusetgrejer för hos Bagaren och Kocken! Så skynda er in HÄR och tävla!
 
 
Och tillsammans med de tre tomatburkarna kom inte mindre än tre receptfoldrar med förslag på vad tomaterna kan användas till.
Så i kväll var vi sugna på pasta och tomat så vi gjorde receptet på pastagratäng med chorizo och det blev en klar hit! Jättegod korv och fylliga tomater och trådig mumsig ost! Personligen vill jag ha lite mer ost än i receptet och kanske lite basilika såsen, men man gör efter smak!
 
 
 
 
Pastagratäng med chorizo fresco
4-5 port
 

300 g Zeta Casa Di Luca Pasta, t.ex. Sedani
1 fpk Delizie Chorizo Fresco 300 g , färsk chorizo
2 burkar Delizie Finkrossade Tomater
1 fpk Zeta Mozzarella (à 125 g)
½ dl finriven ost t.ex. Zeta Parmesan
2 msk finhackad bladpersilja
Zeta Olivolja
salt
nymald svartpeppar

 

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen eller använd överbliven pasta.
Skiva chorizon i slantar och stek i 1 msk olja i en stekpanna
Tillsätt krossade tomater och låt puttra i 5 minuter.
Blanda pasta med sås och varva med riven mozzarella i en ugnsfast form.
Toppa med riven ost och hälften av persiljan.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Toppa med restan av persiljan och servera.

 

 

P.S. Glöm inte att gå in på Delizies Facebooksida för att tävla med din näst bästa tomatbild!

 

Foto: NyTinat

Visa fler inlägg