Flygande Nasse

 

 


Vad gör man när man blir sugen på klassikern Flygande Jakob, men inte har någon kyckling och har en fläskfilé i frysen som behöver användas? Jo, man gör Flygande Nasse!

 


Flygande Nasse

ca 4 port


1 fläskfilé
5 dl grädde (valfri fetthalt)
ca 2 dl Heinz chili sauce (smaka av lite i taget)
1 dl salta jordnötter (eller torrostade)
2 bananer
salt, paprikapulver, chili
ev en skvätt mjölk


Putsa fläskfilén fri från senor och överflödigt fett och skär i ca 1-2 cm tjocka skivor
Stek fläskfilén i en gryta, kolla så den är genomstekt och tillsätt sedan grädde, chilisås, skivade bananer och jordnötter, späd med lite mjölk om grytan blir för tjock
Smaka av med salt, paprikapulver och chili


Servera med ris eller nudlar


Foto: Tina

Visa fler inlägg