Bacon- och halloumisallad

 
Det är vår och alltså är det dags för sallader! Ärligt talat har vi ätit den här salladen hela vintern. I och med att tillbehören är varma så funkar den på vintern och all salt smak är perfekt comfort food. Så jag skojar inte en gång i veckan har vi ätit den här salladen, den har varit perfekt när jag kommit hem utsvulten efter träningen och Erik behöver ett lätt recept som går snabbt att laga. Det blev en ren slump att vi kombinerade bacon och halloumi i en sallad, först kändes det konstigt - blir det inte salt med salt? Jo, det blir det, men på ett kompletterande och helt underbart sätt!
Mjuk gnisslig halloumi med krispigt knaperstekt bacon (ja jag steker mitt tills det kan stå av sig självt, medan Erik föredrar "mes"-bacon som är brynt men fortfarande sladdrigt) tillsammans med sallad, paprika, gurka och tomat - kan det bli enklare?
 
Bacon- och halloumisallad
ca 2 port
 
1 ask machésallad använde vi den här gången, men isbergssallad, eller vilken sallad som helst funkar!
1 paprika
1 ask cocktailtomater
½ gurka
1 mogen avokado om man har och tycker om
200g Halloumi
1 pkt Bacon
 
Skär gurka tomat paprika och salladen om det behövs i lagom stora bitar och blanda dem
Värm en stekpanna
Skiva halloumin och stek den gyllene
Stek baconet till lagom krispighet
 
Vi brukar inte blanda ner bacon och halloumi i salladen utan servera den vid sidan om
 
 
 
Foto: NyTinat
#1 - - Ida Kalander:

Nej men åh så gott detta lät!!

#2 - - kaffehörnan:

Riktigt gott