Höstgryta



Hösten är de mustiga värmande grytornas tid, så vad passar väl bättre än ett litet långkok med nötkött, svamp och lök? Känner man inte för långkok så tar man en snabbkokt gryta istället!


Köttgryta med svamp och lök
ca 4 port

400g grytbitar
ca 200g svamp - konserverad eller färsk.
1 gul lök
3 dl vatten
2 dl grädde (valfri sort)
Touch of Taste Kantarellfond efter smak
Salt och peppar
Timjan


Strimla löken och stek den mjuk, stek svampen
Bryn grytbitarna och blanda med vatten, lök och svamp i en gryta
Låt puttra på svag värme i ca 2-4 timmar tills grytbitarna är möra, rör om då och då och tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
Tillsätt grädden och smaka av med kantarellfond, salt och peppar och timjan.
Red eventuellt av grytan och tillsätt gärna några droppar koloritsoja för färgens skull.


Foto: Tina