Cornflakeskakor



Igår var jag på besök hos svägerskan igen och hjälpte till att motionera hennes espressomaskin.
Dessutom visade hon mig hur man bakar en ny liten godsak som jag aldrig har gjort förut - cornflakeskakor.
Ja, visade och visade, sååå svårt var det ju inte - receptet var ganska självförklarande!
Sedan satt vi helt förtrollade i soffan och njöt av kombinationen av seg kola, choklad och krispighet. Mums!

Till 10 ganska stora klickade kakor behövs

100 g smör
1 dl ljus sirap
3/4 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl cornflakes
Småbrödsformar att klicka smeten i (det gör hanteringen och förvaringen lättare än om man klickar på plåt)


Smält smöret i en kastrull, blanda i sirap, socker och kakao.
Koka upp under omrörning och låt koka ca 2-4 minuter tills konsistensen känns lite tjockare
Ta kastrullen från värmen och blanda i vaniljsocker
Vänd försiktigt ner cornflakesen så de inte krossas alltför mycket, men ändå så att alla bitar blir täckta av kolasmeten.
Klicka smeten i småbrödsformarna och låt stå ett tag så de stelnar något.
Njut av dem som de är eller kanske färska med iskall vaniljglass?



Foto: Tina